top of page

Hoe werkt het? 

De metingen doe je gewoon thuis. Je krijgt de apparatuur van mij of ik stuur het naar je op. Dan ga jij op een vooraf vastgesteld moment de twee plakelektroden op je lichaam aansluiten. Deze vervang je elke dag én als je gaat douchen/zwemmen o.i.d.  Tijdens de meting hou je een activiteitendagboekje bij. Na het door jou gekozen aantal dagen (3, 4 of 5), stuur je de meter naar mij terug. Ik ga dan een rapport voor je samenstellen, wat geïntegreerd wordt met het dagboekje dat je hebt bijgehouden.  Deze rapportage gaan we samen doornemen op mijn praktijk of in een online sessie. 


MEER WETEN?
Neem contact op via deze link 
of meld je HIER direct aan.

Meet je stress en herstel - Doe het Lifestyle Assessment!

Wat heeft deze Leefstijl-analyse jou te vertellen?

Het is een mooi instrument bij vragen rond stress-, en energiemanagement. En niet alleen voor (beter) herstel, het is ook nuttig als je erachter wilt komen hoe je optimaal kunt bewegen (trainen) en een juist (trainings)effect bereikt. 


Uiteindelijk gaat het allemaal om balans tussen stress en herstel, maar hoe vind je steeds opnieuw die balans? Sommige mensen kunnen het verschil tussen gezonde druk en ongezonde stress heel goed voelen, maar dat geldt zeker niet voor iedereen.  De balans tussen stress en herstel is belangrijk, waarbij het zeker niet nodig is stress uit je leven te bannen, want stress is ook nodig en zelfs goed voor ons lijf. Het gaat vooral om goed herstel tussen inspanningen in, want dat bepaald het effect van stress op ons lichaam. Het teveel aan stress en tekort aan herstel(momenten) is waar we onze balans verliezen. 


Een meerdaagse meting geeft jou de mogelijkheid om op een eenvoudige manier te ontdekken wat de effecten zijn van jouw dagelijkse bezigheden en hoe je daarvan herstelt, om op die manier beter zicht op waar jouw kans zit meer balans te vinden. Je kunt op basis hiervan onderzoeken hoe je keuzes, je gedrag en dus ook je relaties meer in lijn kunt brengen met jouw gezondheid. Het is vooral helpend voor mensen die wel eens willen zien hoe het lichaam reageert op wat je doet (denkt en voelt) op een dag. 


- Misschien dacht je wel dat het na je drukke werkdag een goed idee was om even intensief te gaan sporten, maar was dat wel zo?! 

- Kies je er bewust voor om op tijd naar bed te gaan, maar wordt je 's morgens toch heel moe wakker?

- Heb je eigenlijk helemaal geen idee wat jouw dagelijkse activiteiten voor invloed hebben op jouw welzijn, of; 

- Heb je het gevoel dat je af en toe 'leeg loopt', geen energie over hebt of onvoldoende regie hebt in het vasthouden aan jouw plannen? 


Oftewel wil je meer weten en grip krijgen op jouw vitaliteit, dan is dit een mooie basis voor verandering!


Een belangrijk voordeel van deze meting is dat je zelf inzicht krijgt in de manier waarop je lichaam reageert en ook leert om daar bewuste controle over te krijgen. Dat versterkt de  zelfredzaamheid en geeft jou zelf een actieve rol in het slagen van (gedrags)verandering. 


Inbegrepen bij het Lifestyle Assessment Service :

- Een drie daagse 24 uurs meting van je hartslag variabiliteit tijdens je werk, slaap en vrije tijd;

- Verzenden en retourneren van de Bodyguard 2 meet apparatuur;

- Een duidelijk visueel rapport (in het Engels) van je persoonlijke assessment per mail.

- 30-minuten durende terugkoppeling (telefonisch of via ZOOM)

- Aanbevelingen voor vervolgacties om je welzijn te verbeteren.


Stap 1. De meting: 

Tijdens de leefstijl-analyse draag je 3 tot 5 dagen en nachten een lichtgewicht meter die de hartslagfrequentie en hartslagvariatie meet. In een online dagboek houd je precies bij wat je tijdens deze dagen doet, specifiek de momenten dat je aan het werk bent, slaapt, sport of andere belangrijke activiteiten aan het doen bent. 


Stap 2. Feedback: 

De gegevens van de meting en die van het dagboek worden gecombineerd tot een rapportage, waarmee je kunt zien hoe je lichaam heeft gereageerd op de dingen die je gedaan hebt en tijdens de rustmomenten. Het is dan ook met name in het gesprek over het rapport, waarin je kunt terugzien waar je stress momenten zitten en waar het ontbreekt aan herstel. Onderstaand vind je een afbeelding van hoe de analyse eruit ziet in het rapport dat we samen doornemen.


Stap 3. Stappenplan: 

Op basis van de feedback kun je gaan onderzoeken wat je kunt doen voor beter herstel en hoe je dit kunt toepassen in je leven. Als je het wilt kun je bij Beat By Beat ondersteuning krijgen in hoe je dit kunt doen, maar het kan ook zijn dat het inzicht dat je met de meting hebt gekregen al voldoende voor je is. Dan kunt je zelf aan de slag met het vaststellen van je persoonlijke doelen en de manieren om die doelen in het dagelijks leven te bereiken. 


Stap 4: Leefstijl veranderingen en vervolg

In de laatste stap gaat het over het bevorderen van concrete veranderingen in je leven. Dit is voor iedereen anders en kan gaan over de planning van je dag, de momenten dat je eet of juist wát je eet, het bevorderen van nachtrust of het inbouwen van herstelmomenten. 

Interesse? Meld je dan direct aan of stuur een berichtje voor meer informatie. 


De analyse kan ook ingezet worden binnen een coachtraject. Klik hier voor de tarieven.

bottom of page