top of page


"Je lijf is je kostbaarste bezit, zorg er goed voor!"
Corsense meter


Een lezing met deze meter i.cm. de app brengt alle informatie die je nodig hebt.


Nauwkeurige HRV meter zonder gedoe met borstbanden. Of je nu traint voor een wedstrijd, je voorbereidt op een baanbrekende presentatie of gewoon probeert gezonder te zijn, de CorSense hartslagvariatiemeter geeft je een dieper inzicht in het herstel van je lichaam en het vermogen om met stress om te gaan. 


Beheers stress en herstel om de doelen die jij graag wilt bereiken op het gebied van gezondheid, training en carrière ook te kunnen bereiken. En dus om overtraining, letsel en infecties te voorkomen. 


Verhoog je veerkracht en breng je zenuwstelsel in evenwicht met begeleide ademhaling en live HRV-biofeedback.


Meer weten over de 10-weekse online training? 


Of 

Meld je direct aan via deze link. 


 


** VOLGEBOEKT tot en met augustus 2020**

10-weekse HRV training


Wat is dat nou eigenlijk een HRV-training?

HRV staat voor Hart Ritme Variatie. Dat is de variatie in tijd tussen twee opeenvolgende hartslagen. HRV vertelt ons veel over de conditie van het lichaam en is een afspiegeling van hoe we in het leven staan. 

"Jarenlang hoorde ik iedereen zeggen dat als je maar goed beweegt, zorgt voor een goede beweging en let op gezonde voeding je vanzelf een beter gevoel krijgt. Dat deed ik toch? Toch voelde ik me altijd een soort van gejaagd, alsof ik achter de feiten aan liep en geen regie had. Ik wilde hier iets aan veranderen en dus ben ik begonnen met mijn waarden te meten. Mijn HRV waarden lieten zien dat mijn lichaam niet meer goed kon terugschakelen van inspanning naar ontspanning. Het leek erop dat ik het gaspedaal continu aan het intrappen was en mijn lichaam geen gelegenheid kreeg om te herstellen. Dit bleek een lichamelijke reactie op (psychologische) stress, oude pijn en verdriet."


Ik wilde graag af van dat gejaagde gevoel en dat is gelukt! Ik meet nu dagelijks mijn HRV, doe ademhalingsoefeningen, besteed aandacht aan mijn voeding én het krijgen van voldoende beweging en kies vervolgens op basis daarvan hoe ik die dag goed voor mezelf kan zorgen. Wel of niet sporten, intensief of rustig aan, wat voor voedsel me gaat helpen, of ik wel of niet naar dat feestje ga. Het gaf me eindelijk de handvatten om op een gezonde manier met mezelf om te gaan. En dat kan jij nu ook door via Beat By Beat deze HRV-training te volgen.


Hoe dan? De HRV is o.a. beïnvloedbaar via de ademhaling, voeding, bewegings-, en herstelmomenten. Veel mensen ademen bijvoorbeeld in rust veel sneller dan wat nodig is, waardoor juist ons 'stress-systeem' wordt geactiveerd. Als je dit lange tijd al zo doet, leidt dat tot veel klachten die we vaak benoemen als 'vage klachten', zoals onverklaarbare vermoeidheid, prikkelbaarheid, een te hoge suikerverbranding en allerlei hiermee samenhangende klachten. Door het ademhalingspatroon te verbeteren, aandacht te besteden aan juiste voeding, te bewegen én voldoende rustmomenten in te bouwen krijgt je lichaam weer de kans  te herstellen en haar energievoorraden weer aan te vullen. Het lichaam kan weer in balans komen.  


Wat zegt HRV dan precies over de conditie van het lichaam? 

Ons hart past zijn slagen aan op wat er in het lichaam nodig is. Door de tijd tussen de hartslagen, dus van hartslag tot hartslag, te meten krijg je inzicht in de variatie van de hartslag. Deze variatie verschilt van mens tot mens. En dit zegt iets over hoe de balans in jouw lichaam is. De balans in je lichaam? Ja, je hebt vast wel eens gehoord van het autonome zenuwstelsel, toch? Dit autonome zenuwstelsel bestaat uit twee takken (regelsystemen) met elk een tegengestelde werking: het zogenaamde gaspedaal en de accu in jouw lichaam: de sympathicus (gaspedaal-actie) en parasympathicus (accu-herstel). In een gezond lichaam is er balans tussen de sympathische en de parasympatische activiteiten. Inspanning en stress worden dan dus afgewisseld met ontspanning en rust. Ons "gaspedaal" en onze "accu" moeten allebei goed werken, want ze hebben elkaar nodig om het lichaam in evenwicht te houden. Een disbalans ontstaat heel gemakkelijk in onze wereld met veel prikkels, zoals werk, familie, sport, alcohol, eten, etc. En dit zie je direct terug in je HRV. En jij gaat informatie krijgen over jouw lichaam door de metingen die je tijdens deze training zelf doet met de CorSense meter van Beat By Beat


Hoe helpt dit bij stress- en energiemanagement? 

Je weet nu dat je HRV toe neemt tijdens ontspanning- en herstelactiviteiten en af neemt tijdens stress. Dus je HRV varieert gedurende de dag en de balans vinden is erg belangrijk. Dit kun je doen door je HRV te trainen. Het doel is om de hartslag in coherentie (samenhang) te laten zijn met o.a. onze ademhaling, wat positieve effecten heeft op ons zenuwstelsel en op onze gezondheid. Ons hart kan dan beter inspelen op alle omstandigheden waar we mee te maken krijgen. Niet alleen de fysieke omstandigheden, maar ook andere uitdagingen, zoals stress en druk. Je stressbestendigheid neemt toe!


Vanuit eigen ervaring met disbalans (over-training) heb ik me gespecialiseerd in deze meting van HRV. Hierbij maak ik gebruik van de CorSense meter van Elite HRV en Firstbeat apparatuur, waarbij accurate 'beat-to-beat' informatie wordt gegeven over jouw HRV. Voor deze training wordt de CorSense meter gebruikt. 


Om jou kennis te laten maken met HRV, zonder dat je direct een dure meter aan hoeft te schaffen, bied ik een 10-weekse training aan die je zelfstandig thuis kunt uitvoeren. Hierbij krijg je van 

Beat By Beat gedurende deze 10 weken een CorSense meter, waarmee je diverse oefeningen gaat doen. Met deze training heb je dan dus direct beschikking over live-feedback voor het opsporen van stress, oververmoeidheid, onvoldoende herstel of disbalans. 

bottom of page